Tuesday, January 25, 2011

::Pisang::Epal::Limau Mandarin::Ceri::

Bermacam-macam ragam budak-budak ni, emmm..me wondering masa kita kecik-kecik dulu pon mesti mak ayah jenuh nak melayan ragam kita kan..Makin membeso makin menjadi..hehehehehehe



Zue boleh ibaratkan dorang ni mcm buah kat atas ni haaa (lebih kurang la tapi anak saya bukan buah..suka makan buah jer), kejap jadi pisang..kejap jadi epal (bukan Cik Epal okeh)..kejap limau mandarin..kejap ceri..kejap..kejap..kejap dan kejap..hehehehehehe

Bila bercakap pasal kejap jadi ni..kejap jadi tu..ingat tak masa kecik dulu kalo pegi sekolah cikgu selalu tanya

"zunaida..bila besar nanti nak jadi apa?"
hahahahaha, mengelabah fikir ni..nak jadi apa..kebiasaannya mesti cakap

"nak jadi doktor cikgu"
hehehehehehehehe
doctor la sangat sekarang!

Sekarang ni dah ada anak even kecik lagi me selalu berangan, apa anakku jadi bila beso nanti ek..emmmm
.
.
.
.
.
.
.

guru besau ka..
memang dua-dua tu beso..time branak dulu pon
Batrisya = 3.4
Mikhail = 4.2
haaa, mau tak beso..beso kan..tapi takkan kot..emmmm
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
penyanyi!
haiihh takkan la, coz even me and my husband pon tak pernah g karok takkan anak tetiba jadi penyanyi kan..
emmm..fikir lagi...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
haaaaaaaaaa!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ustaz & ustazah
hahahaha, sesuai tak korang rasa
mesti sejuk jer perut ibu mengandung kan
kalo anak yang dilahirkan menjadi seorang yang berguna.

bagi zue sesuai la kot sorang ustaz & sorang lagi ustazah
nak tengok dorang jadi ustaz & ustazah
jom
.
.
jom
.
.
jom
.
.
jom heboh heboh
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tadaaa ni lah dia my Ustaz & my Ustazah!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
'Ustaz Mikhail'
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dan 
.
.
.
.
.
.
.
'Ustazah Batrisya'
hehehehe, seksinya ustazah ni..
hehehehehe



9 comments:

Anonymous said...[Reply to comment]

Qasyah :hmm

Anonymous said...[Reply to comment]

Qasyah :huhuhu..lawak jer..mak doc anak ustaz n ustazah..cam x kene, len la mak ustazah, anak baru doc.., baru sesui tul x aderkukisah

z.u.n.a.i.d.a said...[Reply to comment]

Qasyah @ emmmm..kemain laju g ngomennyer..lepeh ni leh bagi award pengomen terbaik punyer..hehehehhehehe

a'ah la kan..mak doc..anak ustaz n ustazah..xmaching eee

okeh la pahni wat n3 baru tajuk "Mak Ustazah..anak Doc"..hehehehehehe

tapi kira okeh la tu kalo anak jadi ustazah n ustaz mati soksok aman skit didlm sana..lgpon kalo anak sakit mak leh tlg ubatkan dulu..hehehehehe

Aida Radzi said...[Reply to comment]

so sweet..mak mmg nk yg terbaik tuk anak² kan..
sy ni xdk anok g tp inyaalah akn ade jgk 1 hari ni..
hihihi

SoutulMujahid said...[Reply to comment]

sistem pendidikan dan masyarakat kita mendidik anak2 kita utk menjadi engineer, doktor, peguan, dll...

tapi x pernah pun mendidik anak2 kita utk menjadi PENDAKWAH

Nina Juliana said...[Reply to comment]

memang setiap ibu bapa tu nak anak mereka jadi yg terbaik kan.. tapi zue, nina terkejut betul tengok berat permata hati zue tu waktu dilahirkan.. ishk.. anak nina, mikhaiel tu lahir dulu pun 3.2 pun dah rase besor sgt dah.. ishk.. 4.2 memang besar tu..

z.u.n.a.i.d.a said...[Reply to comment]

SoutulMujahid @ a'ah betul la, xpernah lagi kan dengo budak2 ckp dh beso nanti nak jadi PENDAKWAH..

z.u.n.a.i.d.a said...[Reply to comment]

Nina @ hehehehehe, org tua2 kata bnyk minum ais anak jd beso..myb kot masa mengandungkan dia kalo xleh minum air batu xsah + siap kunyah2 ais lagi..weeee..nasib baik jalan ada lagi..sbb gap setahun kan..maka branak pon normal.

batrisya dulu nak kene minum air panas bukan suam..panas..hehehehe

nelly said...[Reply to comment]

hehe .
macam2 buah-buahan nak jadi .
comel lah budak tu .
geram !
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...