Monday, January 24, 2011

Segmen Nelly : Permainan Masa Kecik-Kecik



Hari ini hari selasa sesuai la nak ber 'Segmen Bersama Nelly'..Wah macam join segmen dalam tv jer kan, yea la segmen2..hehehehehe..zue ditag oleh empunya blog nyer 'Miss Nelly'

Permainan masa kecik zue apa ek..emmmm..

1. Masa kecik-kecik suka main apa ?

'Bantal Party' ka..akakakaka..korang penah main? Biasa main ni time gathering ramai-ramai sepupu sepapat bila balik raya kan..time tu pakai bantal 'kabu'..sakit doooow kene bantai.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tapi rasanya yang paling best time kecik-kecik dulu suka main 'kawin-kawin'
hahahahaha, kecik-kecik dah pandai kawin-kawin..kira mainan gak la tu kan! hehehehe




2. Cara permainan tersebut ?
nak main mudah jer..kene main couple-couple la kan..sorang jadi 'mak'..sorang lagi jd 'ayah' dan sepasang couple sebagai pasangan pengantinnya! hehehehehehe..dulu berebut nak jadi pengantin..nak kawin katakan..ni kira lebih kurang main pondok-pondok gak la kan..hehehehe 

3. Sebab suka main permainan tersebut ?
suka sangat main coz dapat 'kawin free' kan..skang dah xde free2 ni..


4. Memandangkan dah besar ni , rasa-rasa nak ulang balik tak ?
alahai..comelnyer kalo nak ulang balik...suka-suka..conpem buat lagi grand gitu! 


5.Rindu tak masa itu ?
Rindu la..sbb time bebudak semua comel2 + comot2


Banyak lagi actualy permainan yang suka main masa kecik-kecik dulu..kalo nak dieleborate disini memang lebam la..lebam menulis xpe..takut lebam orang nak membacanya..hehehehehehe


btw thanks to 'Miss Nelly'again coz remind me to everything!

6 comments:

z.u.n.a.i.d.a said...[Reply to comment]

Nelly @ lupa la kene tag sesapa ker..

nelly said...[Reply to comment]

hehe . .
nak tag pun bole .. .

nelly said...[Reply to comment]

suka main kawen2 ?
hehehe

nely suka masa tadika dlu .
ceh..kecik2 nelly suda gatal .
hahaha . . .

maceh sudi join ! =)

n u r k i m a said...[Reply to comment]

seronok lau igatkan zaman kanak2...byk sgt main..

z.u.n.a.i.d.a said...[Reply to comment]

nelly @ wah tecik2 sudah gatal ee..tp but baik masa kecik gatak jgn dah besau ni terlebih gatal sudah..hehehehehehe

z.u.n.a.i.d.a said...[Reply to comment]

nurkima @ jom la join nurkima..seronok kan mengimbau zaman kecik2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...